Meistä

Muistojen voimaa

Niomi (Nihon + Suomi) syntyi rakkaudesta ja koti-ikävästä Japaniin. Niomi valmistaa ainutlaatuisia koruja ammentaen inspiraatiota upeasta luonnostamme, joissa välittyy palava rakkaus Suomea ja Japania kohtaan.

Me Niomilla uskomme, että jokaisella on oma tärkeä tarkoitus ja että jokaisen tulisi saada elää omannäköistä elämää. Niomi on syntynyt muistojen, onnen, haikeuden ja ennenkaikkea rakkauden keskeltä ja haluaa toimia esikuvana kaikille niille, jotka tavoittelevat omia unelmiaan ja niille, jotka etsivät itseään ja omaa tarkoitustaan. Niomin korut ovat syntyneet muistojen voimasta. Haluamme, ettei kukaan jäisi muistojen vangiksi, vaan oppisi käyttämään niitä voimanaan. Tervetuloa mukaan rakentamaan uusia muistoja kanssamme!

 Heille, jotka ovat tunteneet palavaa rakkautta ja riekaleiksi repivää kaipuutta. Heille, jotka ovat kokeneet sen, kuinka sekunnit tuntuvat ikuisuudelta tai kuinka olla maailman onnellisin. Tarinamme ovat täynnä voimaa ja suuria tunteita. Muistoja, joita olemme valmiita luomaan lisää.

Heille, jotka ovat tunteneet palavaa rakkautta ja riekaleiksi repivää kaipuutta. Heille, jotka ovat kokeneet sen, kuinka sekunnit tuntuvat ikuisuudelta tai kuinka olla maailman onnellisin. Tarinamme ovat täynnä voimaa ja suuria tunteita. Muistoja, joita olemme valmiita luomaan lisää.Niomi syntyi rakkaudesta ja koti-ikävästä Japaniin.

Kun tulin opiskeluvaihdosta takaisin Suomeen, alkuun ajattelin, ettei Japaniin syntynyt koti-ikävä koskaan helpottaisi. Kunnes oivalsin kääntää sen omaksi voimavaraksi. Haluan tällä Niomin syntytarinalla inspiroida ja antaa toivoa: muistoissa on voimaa ja ne ovat jokaisen henkilökohtainen aarrekartta. 

 

“Tulen muistamaan aina sanasi: ‘Ole tästä eteenpäin oman valosi kantaja, niin et ole riippuvainen muiden loistosta.”

 

“Tulen muistamaan aina sanasi: ‘Ole tästä eteenpäin oman valosi kantaja, niin et ole riippuvainen muiden loistosta.”

 

Niomin syntymä

Olen syntymästäni lähtien kokenut hämmentävää kaipuuta Japania kohtaan. Muistan, kuinka 8-vuotiaana asetin itselleni ensimmäisen ison tavoitteen: 18-vuotiaana muutan Japaniin asumaan. Noh, 18-vuotiaana en vielä muuttanut synnyinkaupungistani Pietarsaaresta mihinkään, mutta 19-vuotiaana muutin opiskelemaan Oulun Ammattikorkeakouluun kuvallista viestintää. Selvitin heti ensitöikseni vaihtomahdollisuuksia Japaniin, mutta pettymyksekseni sain kuulla, ettei koulussamme ollut vaihtopaikkaa Japaniin. 

Kun toinen opiskeluvuoteni alkoi, kuin ihmeen kaupalla, koulumme oli sopimassa uutta yhteistyökuviota Nagoyaan ja se oli suunnattu nimenomaa Kuvallisen viestinnän opiskelijoille! Voitte arvata, kuinka isosti päätin, että nyt se tapahtuu. Ja se tapahtui! Vuotta myöhemmin, eli maaliskuussa 2014 lähdin vaihtoon Japaniin yhdessä ystäväni kanssa. 

Kun toinen opiskeluvuoteni alkoi, kuin ihmeen kaupalla, koulumme oli sopimassa uutta yhteistyökuviota Nagoyaan ja se oli suunnattu nimenomaa Kuvallisen viestinnän opiskelijoille! Voitte arvata, kuinka isosti päätin, että nyt se tapahtuu. Ja se tapahtui! Vuotta myöhemmin, eli maaliskuussa 2014 lähdin vaihtoon Japaniin yhdessä ystäväni kanssa.

Monet olivat varoitelleet etukäteen sitä, että ruusunpunaiset lasini tulisivat rikkoutumaan vaihdon aikana, sillä kaikki ei tulisi olemaan pelkkää onnea ja autuutta. Vaihtoon mahtui kaikenlaisia tunteita, mutta rakkaus Japania kohtaan vain kasvoi. Suomeen paluusta lähtien olen kokenut valtavaa koti-ikävää toista kotiani kohtaan ja onnekseni olen päässyt siellä välillä vierailemaan. Vaihdon jälkeen törmäsin sellaiseen japanilaiseen käsitteeseen, kuin ikigai. Pohdin useamman vuoden lähes päivittäin, mikä mahtaa olla oma ikigai - mitä sellaista voisin antaa maailmalle, mitä maailma tarvitsee, jota rakastan niin paljon, että ilman sitä en pystyisi elää ja mitä osaan tehdä luontevasti todella hyvin. Pohtiessani näitä kysysmyksiä, kerkesin olla mukana SaaS startupissa luovan ja visuaalisen markkinoinnin parissa, pelifirman markkinoinnissa ja viimeisimpänä erään kansainvälisen kauppaketjun markkinoinnissa. Mutta jokaisessa niissä ollessani, aina jotain tuntui puuttuvan. 2021 jäin toistamiseen äitiyslomalle ja puolessa välissä äitiyslomaa, loppukesästä 2021 heräsin yhtäkkiä yhtenä aamuna siihen, kun kaikki palat vain ottivat ja loksahtivat paikoilleen. Sinä aamuna syntyi Niomi.


Niomi’s mission is to make design to make people remember they are a treasure themselves.

 


Huomasimme, että markkinoilta ei löytynyt sellaisia koruja, mitä itse halusimme pukea päällemme. Halusimme, että korut ovat uniikkeja, ja että niissä on jokin syvempi merkitys tai tarina mukana. Ratkaisimme tämän ongelman valmistamalla ainutlaatuisia, näyttäviä koruja ammentaen voimaa muistoista. Korujemmme avulla voit itsevarmasti kertoa omaa tarinaasi muille ja samalla tallentaa uusia, omia muistoja näihin koruihin, ikään kuin ne toimisivat kirjanmerkkinä muistoihisi ja turvasatamana omalle elämänpolullesi. 

Niomin tyylissä yhdistyy ainutlaatuinen design, laadukkuus, Suomen metsien koivu, skandinaavinen suunnittelu yhdessä japanilaiseen uusiokäytettyyn kimonokankaaseen ja japanilaisiin teemoihin. Niomi on kahden kauniin maan fuusio ja rakkaustarina, joka elää ikuisesti.

Niomin tyylissä yhdistyy ainutlaatuinen design, laadukkuus, Suomen metsien koivu, skandinaavinen suunnittelu yhdessä japanilaiseen uusiokäytettyyn kimonokankaaseen ja japanilaisiin teemoihin. Niomi on kahden kauniin maan fuusio ja rakkaustarina, joka elää ikuisesti.


Merkityksellisiä koruja

ainutlaatuisille yksilöille

 

Koruilla on ollut jo vuosituhansia hyvin merkityksellinen asema ihmisten elämässä. Korujen avulla pystyy kertomaan muille, kuka on. Lisäksi korut saattavat kätkeä sisäänsä syvempää symboliikkaa ja tärkeitä muistoja. Niomin korut eivät ole tavanomaisia ja haluammekin tarjota sinulle uutta, kaunista ja kiehtovaa suunnittelua - sillä tiedämme, miten ihanalta tuntuu kantaa yllään jotain näin spesiaalia. 

 

Me Niomilla arvostamme ja vaalimme luontoa

Luonto on meidän kotimme.

Niomilla me arvostamme ja kunnioitamme luontoa koko sydämestämme, sillä tiedämme sen olevan herkkä, kaunis ja elintärkeä osa elämäämme. Meidän tehtävämme on säilyttää se monimuotoisena ja pitää hiilijalanjälkemme mahdollisimman pienenä.

Sitoutumisemme ympäristövastuuseen näkyy jokaisessa yksityiskohdassa. Valitsemme huolella materiaalimme, suosien mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Koruissamme käytetty puu on peräisin Suomen metsistä, ja se on PEFC & FSC -sertifioitua, kestävästi tuotettua suomalaista koivuvaneria. Jokainen koru on suunniteltu Suomessa, printattu ja laserleikattu huolellisesti Helsingissä, jonka jälkeen ne kootaan pääsääntöisesti Espoossa.

 

Uskomme hyvyyteen Me Niomilla uskomme hyvyyteen. Haluamme olla mukana tekemässä maailmasta hitusen paremman paikan, yksi design kerrallaan. Toivomme, että kaikki mitä teemme, antavat sinulle voimaa, rohkeutta, hyväksyntää, inspiraatiota ja halua jakaa hyvää myös eteenpäin.

Uskomme hyvyyteen

Me Niomilla uskomme hyvyyteen. Haluamme olla mukana tekemässä maailmasta hitusen paremman paikan, yksi design kerrallaan. Toivomme, että kaikki mitä teemme, antavat sinulle voimaa, rohkeutta, hyväksyntää, inspiraatiota ja halua jakaa hyvää myös eteenpäin.

Tervetuloa mukaan!